Składniki:
- 1 szkl. wody,
- 1 szkl. oleju,
- 1 cukier waniliowy,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao,
- 3 szkl. mąki tortowej,
- 1 1/2 szkl. cukru,
- 5 jajek.
Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem zmiksować, dodawać po łyżce mąki, trochę wody i oleju. Dalej miksować. Ciasto podzielić na dwie części.
Do pierwszej - białej - dodać dwie łyżki mąki i wymieszać.
Natomiast do drugiej części - ciemnej - dodać dwie łyżki kakao i wymieszać. Ciasto wlewać do tortownicy na środek: dwie łyżki białego ciasta i dwie łyżki ciemnego, i tak na zmianę.
Babkę piec w temp 180 st. C przez ok. 60 min. Wierzch ciasta polać czekoladą.
Zobacz, jak zrobić to danie:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?