Składniki
- 1 kg schabu
- 1 kg wołowiny (może być mięso z kaczki lub zająca)
- 40 dag wątróbki drobiowej
- 2 bułki
- 30 dag boczku
- 3 jaja
- cebula
- garść grzybów suszonych
- sól
- pieprz
- żurawina.
Sposób przygotowania
Należy ugotować mięso na rosole, przyprawić solą i pieprzem, a także sparzyć wątróbkę. Następnie bułki namoczyć w rosole, lekko ugotować grzyby i podsmażyć cebulę. W dalszej kolejności zmielić cebulę, grzyby, mięso i bułki.
Jajka natomiast trzeba powoli roztrzepać, dolewając rosół, tak aby wyszedł krem. Na koniec, krem i żurawinę należy dodać do zmielonych składników, wymieszać i wlać do korytka. Piec 50 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Równopola, gminy Kaczory i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?