Podczas niej będzie można nie tylko znakomicie zjeść, popróbować kulinarnych nowości, ale tez zobaczyć jak tworzą prawdziwi mistrzowie i wiele się od nich nauczyć. Wszystko rozpocznie się w Wiankowej nad Maltą o godz. 13, gdzie zobaczymy, jak powstaje pieróg jednej nocy.
"Wianki ze smakiem" rozpoczną się o godz. 13 w Wiankowej pokazem kulinarnym szefa kuchni - Adama Dzikowskiego, podczas którego opowie on o procesie powstawania wyjątkowego dania serwowanego przez niego tego dnia - Pieroga jednej nocy, swych
kulinarnych inspiracjach i nie tylko.
Następnie, o godzinie 15 szef kuchni Togi w zaprasza na warsztaty kulinarne, których główną tematykę stanowić będą wszelakie wariacje na temat pierogów. Jakie są najsmaczniejsze nadzienia? Jakich rodzajów ciasta możemy użyć i jak je przygotować? Tego,
oraz wielu innych, interesujących rzeczy, będzie można dowiedzieć się właśnie podczas warsztatów w Todze. Chętni będą nawet mieli okazję wykazać się zdolnościami lepienia pierogów! W specjalnym menu przygotowanym na ten dzień znajdziemy takie przysmaki jak smakowite pierożki z malinami oraz pyszne sałaty udekorowane rozmaitymi, jadalnymi kwiatami i ostrygami, które w Polsce serwowane są jako tradycyjny afrodyzjak już od XVI wieku.
W Oberży Pod Dzwonkiem o godzinie 19 podczas pokazu kulinarnego szef kuchni zaprezentuje sposoby przygotowywania wyjątkowych dań serwowanych przez niego tylko podczas "Wianków ze smakiem". Będzie można dowiedzieć się jak przyrządzić pyszną sałatkę z
krewetkami oraz pobudzający zmysły tatar z łososia w wianuszku z marynowanych buraczków i ziół udekorowanym kozim serem i kawiorem. Na deser szef kuchni poleca smakowite racuszki z wiśniami lub malinami. To jednak nie koniec atrakcji w Oberży Pod
Dzwonkiem - przy wcześniejszej rezerwacji stolika dla Pań bar serwuje drinki z palemką i tym podobne atrakcje, a dla Panów z różą w zębach lub goździkiem w butonierce małe piwko gratis! Oprócz tego przez cały wieczór obowiązuje 20% zniżka na całą kartę.
Zataczając swoisty wianek imprezę zakończymy tam, gdzie ją rozpoczęliśmy - w Restauracji Wiankowa. O godz. 21 szef kuchni uraczy gości wieczorową wariacją na temat swego popisowego dania, serwując Pieroga jednej nocy… z dodatkiem lubczyku. Oprócz tego zmysły pobudzi też aromatyczna gruszka w czekoladzie z dodatkiem chilli. W Wiankowej czeka jeszcze więcej atrakcji - wśród wszystkich par, które wcześniej zarezerwują stolik, rozlosowana zostanie butelka pysznego szampana. Dodatkowo, wszystkie panie, które przyjdą do Wiankowej z kwiatem we włosach lub czerwonymi bądź pomarańczowymi koralami otrzymają kieliszek wina do kolacji gratis.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?