Prace budowlane, które obecnie prowadzi spółka Euro Poznań 2012, mają się zakończyć w marcu. Z kolei od początku kwietnia wyposażaniem boksów zajmie się operator, czyli konsorcjum Lecha Poznań i Marcelin Management. Całość musi być gotowa do końca maja, czyli do czasu, gdy stadion przed Euro przejmie UEFA.
CZYTAJ TEŻ:
LOŻE VIP NA STADIONIE MIEJSKIM
- W zakresie prac prowadzonych przez spółkę znajdują się 34 kioski gastronomiczne, kuchnia centralna, pomieszczenia przygotowalni przy strefach VIP, bar z zapleczem w Business Club oraz restauracja - wylicza Joanna Janowicz Strzyżewska ze spółki Euro Poznań 2012.
Co to za miejsca? Kuchnia centralna, będzie zapleczem gastronomicznym dla całego obiektu. To tam będzie przygotowywana większość posiłków, które później w postaci gotowych produktów lub pół produktów będą trafiać do poszczególnych stoisk.
Na Stadionie Miejskim będą ich dwa rodzaje: Food & Beverage (umożliwiające przygotowanie i sprzedaż ciepłych posiłków) oraz Snack & Beverage (umożliwiające przygotowanie i sprzedaż nie tylko ciepłych posiłków, ale także zimnych przekąsek).
Z kolei tzw. przygotowalnie będą służyć od przyrządzania posiłków dla gości oglądających widowisko w strefach VIP.
Trwające do końca marca prace budowlane, będą kosztować miasto około 25 mln zł. Z kolei za wyposażenia zapłaci operator.
Chcesz skontaktować się z autorem informacji? [email protected]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?