Przepis przygotował Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Makaron ze szpinakiem i orzechami - PRZEPIS
SKŁADNIKI
Makaron ze szpinakiem i orzechami
- 250 gramów makaronu wstążka
- 200 gramów liści szpinaku
- 100 gramów sera żółtego
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 50 gramów łuskanych orzechów włoskich
- 3 łyżki majonezu
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- 7 sztuk pomidorków koktajlowych
- pieprz grubo mielony do smaku
Sposób przyrządzania
W pierwszej kolejności gotujemy makaron. W tym samym czasie majonez mieszkamy z jogurtem i do całości dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, a następnie kładziemy na patelnie i lekko podgrzewamy. Szpinak, po dokładnym wymyciu dokładamy do naszego sosu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszkamy. Po wyłożeniu całości na talerz dekorujemy startym serem, kładziemy cząstki ugotowanego jajka i przekrojone na pół pomidorki oraz orzechy włoskie. Sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?