Produkowany z twarogu z dodatkiem masła i soli bez żadnych środków konserwujących według starych sprawdzonych receptur jest on produkowany jest w dwóch wariantach smakowych: czysty, z kminkiem w zależności od własnych upodobań smakowych konsumenta.
Wyrób ten charakteryzuje się jednolitą konsystencją, aromatycznym zapachem i dość ostrym smakiem- specyficznym pochodzącym od zgliwiałego twarogu.
Jest to produkt naturalny i wysokobiałkowy, wpływa bardzo korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka w każdym wieku. Dzięki bardzo dobrej jakości mleka, wysokiej higienie produkcji ser ten zachowuje świeżość przez 35 dni. Wydłużony termin przydatności do spożycia oraz wygodne opakowanie zadowala nawet najbardziej wymagających klientów. Pakowany jest w estetycznie wykonane kubki o gramaturze 200g, a opakowanie zbiorcze stanowi karton w który wchodzi 12szt. Wyrób ten jest konkurencyjny na rynku polskim pod względem jakościowym i cenowym.
Na potwierdzenie tego, że wielkopolski ser smażony jest dobrym i atrakcyjnym wyrobem świadczyć może wyróżnienie znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne – jako produkt regionalny tradycyjny a także podwójny Złoty Medal targów Polagra Food 2016( w tym Wybór Konsumentów)
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Czarnkowie
ul. Kościuszki 105, 64-700 Czarnków
tel.67 255 28 11
email: [email protected]
www.osmczarnkow.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?