18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Piersi z kurczaka z oscypkiem i szynką

ELKA
Nietypowe wykorzystanie popularnego mięsa

Składniki:
4 piersi z kurczaka,
250 g śmietankowego sera
8 plasterków szynki parmeńskiej
sól, pieprz
oscypek

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć. Delikatnie je naciąć wzdłuż, robiąc jakby kieszonki. Należy napełnić je serem (innym wariantem może być także posmarowanie kieszonki majonezem). Oscypek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę parmeńską pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do kieszonki. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć dokładnie na silnym ogniu, tak by mięso się zamknęło, a następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić w nagrzanym piekarniku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski