Składniki:
4 piersi z kurczaka,
250 g śmietankowego sera
8 plasterków szynki parmeńskiej
sól, pieprz
oscypek
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć. Delikatnie je naciąć wzdłuż, robiąc jakby kieszonki. Należy napełnić je serem (innym wariantem może być także posmarowanie kieszonki majonezem). Oscypek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę parmeńską pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do kieszonki. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć dokładnie na silnym ogniu, tak by mięso się zamknęło, a następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić w nagrzanym piekarniku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?