Składniki (na 4 osoby)
- 50 dag pieczarek
- 10 dag masła
- 2 cebule
- pół szklanki śmietany
- 3 dag mąki pszennej
- jajo
- 15 dag pieczeni cielęcej
- 10 dag ostrego żółtego sera
- sól i pieprz do smaku
- zielona pietruszka
Przygotowanie
Pieczarki czyszczę, myję, osuszam, szatkuję, dodaję drobno pokrojoną cebulę i duszę przez pół godziny z dodatkiem masła. Pod koniec oprószam mąką, dodaję śmietanę i zagotowuję. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gorące pieczarki mieszam z surowym jajem.
Żaroodporne naczynie smaruję masłem, układam w nim drobno pokrojoną pieczeń cielęcą, nakładam pieczarki, posypuję tartym serem, wkładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam (ok. 10 minut). Przed podaniem posypuję drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?