Makaronowe muszle z cukinią, pomidorami i serem czyli cukinia na róże sposoby
Składniki
- 250 gramów makaronu typu muszla
- 1 cukinia
- 10 pomidorków koktajlowych
- 100 gramów sera typu greckiego (może być feta)
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- kilka gałązek rozmarynu
- pieprz
Makaronowe muszle ugotować na sposób al dente. Cukinię pokroić w podłużne plastry, pomidorki na połówki i podsmażyć na oliwie. Po chwili dodać posiekany czosnek i rozmaryn, podsmażać przez kilka minut. Do salaterki wsypać makaron, pomidorki i cukinię, a następnie ser pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?