Składniki:
- makaron – muszelki - 250 g
- podgrzybek świeży - 500 g
- kurka świeża - 250 g
- cebula -2 średnie sztuki
- filet z kurczaka - 200 g
- olej - 3 łyżki
- śmietana kwaśna 18% - 300 ml
- śmietanka słodka 18% - 200 ml
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy.
Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?