Składniki:
- śmietanka 30%
- 2 tabliczki białej czekolady
- borówki
- mięta
Sposób przygotowania:
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Ostudź czekoladę do temperatury pokojowej. Ubij śmietankę. Kiedy czekolada jest już w odpowiedniej temperaturze, dodaj śmietankę do czekolady i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Nie używaj w tym celu miksera, ponieważ deser straci na puszystości. Mus przelej do pucharków i wstaw je na kilka godzin (2-3) do lodówki. Przed podaniem posyp owocami.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?