Składniki:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 100 g masła
- 1/2 szklanki cukru
- 1 1/2 szklanki mąki
- 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- szczypta soli
Przygotowanie:
Rozpuścić masło. Przestudzić. Dodać jajka, wymieszać trzepaczką. Dodać jogurt, zmieszać. Cukier, mąkę, proszek, sól wsypać do miski. Dodać mokre składniki do suchych i zamieszać. Nałożyć do foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Są świeże przez trzy dni, ale nigdy tak długo nie wytrzymują.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?