18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Muffiny jogurtowe

Elżbieta Podolska
123rf
Słodki drobiazg do szybkiego wykonania...

Składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Przygotowanie:
Rozpuścić masło. Przestudzić. Dodać jajka, wymieszać trzepaczką. Dodać jogurt, zmieszać. Cukier, mąkę, proszek, sól wsypać do miski. Dodać mokre składniki do suchych i zamieszać. Nałożyć do foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Są świeże przez trzy dni, ale nigdy tak długo nie wytrzymują.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski