MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Muffiny czekoladowe z wiśniami

Elżbieta Podolska
Muffiny czekoladowe - łatwe, a jakie pyszne...

Składniki na muffiny czekoladowe:
Wiśnie (mogą być także mrożone lub z kompotu)
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki kakao
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
łyżeczka proszku do pieczenia
2/3 szklanki cukru
125 g masła, stopionego i ochłodzonego
3/4 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
2 jajka

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej zmieszać mokre. Powoli suche dodawać do mokrych. Delikatnie zamieszać. Dodać wiśnie. Piec w temperaturze 1800C przez 15-20 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski