Składniki na muffiny czekoladowe:
Wiśnie (mogą być także mrożone lub z kompotu)
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki kakao
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
łyżeczka proszku do pieczenia
2/3 szklanki cukru
125 g masła, stopionego i ochłodzonego
3/4 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
2 jajka
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej zmieszać mokre. Powoli suche dodawać do mokrych. Delikatnie zamieszać. Dodać wiśnie. Piec w temperaturze 1800C przez 15-20 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?