Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Meksykańska sałatka z tuńczykiem

KS
Meksykańska wersja sałatki z awokado i roszponką
Meksykańska wersja sałatki z awokado i roszponką rio mare
Sałatka z tuńczykiem to świetna przekąska. Dziś proponujemy meksykańską wersję sałatki z awokado i roszponką.

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 limonka
  • 2 puszki tuńczyka (może być w oleju lub w sosie własnym)
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 50 g roszponki

Przygotowanie:
Umyć i pokroić w kostkę pomidory. Skórkę limonki zetrzeć na tarce, a z limonki wycisnąć sok. Obrać awokado, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i skropić sokiem z limonki. Tuńczyka wymieszać z pomidorami i awokado. Całość ozdobić roszponką i posypać startą na tarce skórką limonki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski