Składniki:
- 1 awokado
- 1 limonka
- 2 puszki tuńczyka (może być w oleju lub w sosie własnym)
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 50 g roszponki
Przygotowanie:
Umyć i pokroić w kostkę pomidory. Skórkę limonki zetrzeć na tarce, a z limonki wycisnąć sok. Obrać awokado, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i skropić sokiem z limonki. Tuńczyka wymieszać z pomidorami i awokado. Całość ozdobić roszponką i posypać startą na tarce skórką limonki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?