Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Marynowana brukselka

Anastazja Bezduszna
123rf
Marynowana brukselka stanie się nietypową ozdobą stołu zimą. Jest pyszna i zdrowa

Na 1 kilogram brukselek potrzebne są:

  • 2 łyżeczki nasion kopru,
  • 10 ziaren ziela angielskiego,
  • 1 łyżka soli,
  • 2 łyżki cukru,
  • 3 szklanki octu 10%.

Sposób przygotowania:
Brukselkę blanszujemy ok. dwóch 2 minut, układamy bardzo ciasno w słoikach. Gotujemy resztę składników z 2 szklankami wody. Brukselkę zalewamy gorącą marynatą. Zamykamy szczelnie słoiki i pasteryzujemy ok. 10 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski