Na 1 kilogram brukselek potrzebne są:
- 2 łyżeczki nasion kopru,
- 10 ziaren ziela angielskiego,
- 1 łyżka soli,
- 2 łyżki cukru,
- 3 szklanki octu 10%.
Sposób przygotowania:
Brukselkę blanszujemy ok. dwóch 2 minut, układamy bardzo ciasno w słoikach. Gotujemy resztę składników z 2 szklankami wody. Brukselkę zalewamy gorącą marynatą. Zamykamy szczelnie słoiki i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?