Porcja na 1 kg chudego mięsa:
¼ łyżeczki soli, pieprzu,
1 łyżka majeranku,
1 łyżka miodu,
3 ząbki czosnku
drobno posiekane,
2 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki oleju,
8-10 suszonych grzybów,
3 kulki jałowca rozgniecione,
2-3 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
½ szklanki wody
Sposób przygotowania:
Mięso obłożyć liśćmi laurowymi i zalać zalewą. Pozostawić na dwa dni, od czasu do czasu obracając. Piec 1,5-2 godziny. Smakuje wyśmienicie na ciepło i zimno z sosem czosnkowym lub żurawiną.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?