Składniki:
- Lody waniliowe, orzechowe, pistacjowe po jednej gałce
- 20 g malin
- 20 g borówek
- 20 g truskawek
- białka z dwóch jajek
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Mocno zmrożone lody włożyć do soufletówki. Lody posypać świeżymi owocami.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno i uformować z nich stożek, który można posypać płatkami migdałów. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. z termoobiegiem i piec 3 min.
Udekorować świeżą miętą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?