Składniki:
- 350 gramów makaronu linguine
- 160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
- 30 gramów czarnych oliwek
- 1 nieobrana cytryna
- 50 gramów parmezanu
- natka świeżej pietruszki
- łyżeczka solonych kaparów
- 40 gramów oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Zagotuj makaron w posolonej wodzie. Zetrzyj skórki cytryny na grubych oczkach tarki, posiekaj pietruszkę a następnie połącz ze sobą kawałki odsączonego tuńczyka, pietruszkę, kapary, oliwki oraz startą skórkę cytryny. Dodaj kilka łyżek wody, w której był gotowany makaron. Do tak przygotowanego sosu dodaj makaron, delikatnie pomieszaj, ozdób parmezanem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?