Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kurczak w zalewie octowej

Agnieszka Ciborek
Kurczak w zalewie octowej
Kurczak w zalewie octowej Agnieszka Ciborek
Prezentujemy przepis na kurczaka w zalewie octowej. Jego autorem jest Agnieszka Ciborek.

Kurczak w zalewie octowej

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • bułka tarta

Marynata:
1l wody
3/4 szklanki oleju
1/2 szklanki octu
1 i 1/2 łyżki soli (płaskie)
5 łyżek cukru
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 pieprzu czarnego
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
3 duże cebule
2 listki laurowe
4 ziela angielskie

Przygotowanie:
2 piersi z kurczaka pokroić w paski i rozbić. Obtoczyć w jajku i bułce 2 razy i usmażyć na oleju. Gotować 20 minut przekładać warstwami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski