MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa z dyni: (gmina Pleszew)

red

Składniki:

  • 0,5 kg dyni,
  • 0,5 l wody,
  • 2 szklanki mleka,
  • sól, cukier,
  • 0,5 szklanki mąki,
  • woda.

Przygotowanie:
Dynię pokroić w kawałki i rozgotować w ½ l wody. Wywar odlać i zachować. Dynię przetrzeć, zmieszać z wywarem. Dodać mleko, doprawić solą i cukrem. Z 0,5 szklanki mąki i wody zrobić „kruszonkę”, wrzucić do gotującej zupy. Zagotować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski