Składniki:
- 1 pęczek selera naciowego,
- 1 filet z piersi kurczaka,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 0,5 papryki czerwonej,
- 3 łyżki majonezu,
- sól,
- pieprz i curry do smaku.
Sposób przygotowania:
Seler umyć, drobno pokroić i lekko posolić. Flet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę o boku 2x2 cm, doprawić solą, pieprzem i curry. Podsmażyć na dwóch łyżkach oleju i wystudzić. Paprykę pokroić w paseczki. W misce wymieszać seler, mięso, kukurydzę, fasolę i paprykę. Dodać majonez i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?