Składniki:
- 250 g miękkiej margaryny,
- 0,75 szkl. cukru pudru,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (aromat),
- 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów (aromat),
- niecałe 3 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Wszystkie sypkie składniki razem wymieszać. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść kruche ciasto. Zrobić rulon o średnicy 1,5 cm. I pociąć na paluszki o długości 7 cm. Nadać kształt palca i zakończyć połówką migdała. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza na złoty kolor.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?