MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Paluchy czarownicy (gmina Wągrowiec)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Paluchy czarownicy (gmina Wągrowiec)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Paluchy czarownicy (gmina Wągrowiec) archiwum

Składniki:

  • 250 g miękkiej margaryny,
  • 0,75 szkl. cukru pudru,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (aromat),
  • 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów (aromat),
  • niecałe 3 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:
Wszystkie sypkie składniki razem wymieszać. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść kruche ciasto. Zrobić rulon o średnicy 1,5 cm. I pociąć na paluszki o długości 7 cm. Nadać kształt palca i zakończyć połówką migdała. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza na złoty kolor.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski