MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Krokiety ziemniaczane z pieczarkami i szynką (gmina Środa Wielkopolska)

red
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami  i szynką (gmina Środa Wielkopolska)
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami i szynką (gmina Środa Wielkopolska) archiwum

Składniki:

  • ziemniaki,
  • pieczarki,
  • szynka,
  • żółty ser,
  • cebula,
  • mąka,
  • jajko,
  • bułka
  • tarta,
  • papryka czerwona

Sposób przygotowania:
Cebulę, pokrojoną w kostkę szynkę oraz pieczarki starte na tarce podsmażamy na patelni, ser żółty kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i pieczarek, mieszamy. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy łyżkę mąki pszennej, łyżkę mąki ziemniaczanej, 1 jajko.

Z ziemniaków ugniatamy ciasto, dzielimy na 4 części, następnie nadziewamy pieczarkami z szynką cebulą i serem, kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z papryką w proszku, po czym smażymy na patelni do czasu, aż się zarumienią.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski