Składniki:
- ziemniaki,
- pieczarki,
- szynka,
- żółty ser,
- cebula,
- mąka,
- jajko,
- bułka
- tarta,
- papryka czerwona
Sposób przygotowania:
Cebulę, pokrojoną w kostkę szynkę oraz pieczarki starte na tarce podsmażamy na patelni, ser żółty kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i pieczarek, mieszamy. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy łyżkę mąki pszennej, łyżkę mąki ziemniaczanej, 1 jajko.
Z ziemniaków ugniatamy ciasto, dzielimy na 4 części, następnie nadziewamy pieczarkami z szynką cebulą i serem, kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z papryką w proszku, po czym smażymy na patelni do czasu, aż się zarumienią.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?