MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kopytka według KGW Piekarzew (gmina Pleszew)

KGW Piekarzew

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • sól,
  • 2-3 jajka,
  • mąka ziemniaczana,
  • mąka pszenna.

Sposób przygotowania:
Ugotować 1 kg ziemniaków i przecisnąć je przez praskę. Dodać sól, jajka, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - żeby ciasto się zbyt mocno nie kleiło. Pokroić na kształt kopytek i gotować w osobnej wodzie. Po ugotowaniu można podawać z gęstym sosem lub polane przesmażonym boczkiem z kiełbasą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski