Składniki:
- 1 kg ziemniaków,
- sól,
- 2-3 jajka,
- mąka ziemniaczana,
- mąka pszenna.
Sposób przygotowania:
Ugotować 1 kg ziemniaków i przecisnąć je przez praskę. Dodać sól, jajka, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - żeby ciasto się zbyt mocno nie kleiło. Pokroić na kształt kopytek i gotować w osobnej wodzie. Po ugotowaniu można podawać z gęstym sosem lub polane przesmażonym boczkiem z kiełbasą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?