Składniki:
1 kg grzybów leśnych,
2 cebule,
1 kostka masła,
1 śmietana 30%,
1 kg kiełbasy,
sól do smaku,
pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Grzyby drobno pokroić i ugotować. Na roztopionym maśle zeszklić cebulę na złoty kolor i dodać ugotowane grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć około 15 minut, podlewając potrawę wodą od ugotowanych grzybów. Na końcu wlać śmietanę. Białą kiełbasę pokroić w plastry i wrzucić do sosu, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?