Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela) archiwum

Składniki:
1 kg grzybów leśnych,
2 cebule,
1 kostka masła,
1 śmietana 30%,
1 kg kiełbasy,
sól do smaku,
pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Grzyby drobno pokroić i ugotować. Na roztopionym maśle zeszklić cebulę na złoty kolor i dodać ugotowane grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć około 15 minut, podlewając potrawę wodą od ugotowanych grzybów. Na końcu wlać śmietanę. Białą kiełbasę pokroić w plastry i wrzucić do sosu, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski