Składniki:
- 4 litry wody,
- 1 kg jabłek kwaśnych, na przykład antonówek,
- około 100 g cukru,
- kilka goździków,
- słoiki
Sposób przygotowania:
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do słoików i zalewamy ciepłą wodą z dodatkiem cukru (ilość dobieramy w zależności od upodobań).
Na koniec do każdego słoika wrzucamy jeden do trzech goździków. Całość zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-25 minut, w zależności od wielkości słoika.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?