Składniki:
- 1 kg moreli,
- O,5 l wody,
- 1 szklanka cukru,
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego,
- 15 g cukru waniliowego (opakowanie),
- litrowe słoiki
Sposób przygotowania:
Owoce dokładnie myjemy, kroimy na pół lub nacinamy i wydostajemy pestkę. Podgotowane morele przekładamy do słoików.
Gotujemy wodę w dzbanku. Zalewamy nią cukier, wanilię i miód. Mieszamy do rozpuszczenia i zalewamy tą słodką mieszanką owoce. Szczelnie zamykamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut od momentu zawrzenia wody.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?