Karp smażony na Wigilię - jak go zrobić? [PRZEPIS]
Składniki:
karp o wadze ok. 1,5 kg
duża cebula
sól,
pieprz
olej i masło do smażenia
jajka do panierowania,
bułka tarta
TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych
Przygotowanie:
Sprawionego karpia pokroić w dzwonka lub półdzwonka. Posolić, popieprzyć.
Cebulę pokroić w piórka. W naczyniu układać warstwami cebulę i rybę. Ostatnia, wierzchnia warstwa to cebula. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
Cebulę wyrzucić, rybę panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem 1 łyżki naturalnego masła.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?