Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1 kg grochu
kostka bulionowa
2 łyżki masła
majeranek
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz,
sól do smaku
ząbek czosnku
Przygotowanie:
Kapustę ugotować. Następnie krótko smażyć w garnku pod przykryciem z dodatkiem masła oraz ziela angielskiego i liścia laurowego.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Groch namoczyć, następnie gotować do miękkości z dodatkiem masła, majeranku, pieprzu, soli, czosnku i kostki bulionowej. Są dwie szkoły: część pań przeciera groch przez sito, a część zostawia lekko rozgotowany.
Oba składniki połączyć.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?