18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kapusta kiszona z fasolką

Karolina Sternal
Takie połączenie może zaskoczyć. Pozytywnie.

Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg białej fasolki
2 duże cebule
kminek
sól i pieprz
olej

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Fasolkę umyć na sicie, wrzucić do rondla, zalać wodą i odstawić na noc. Kapustę pokroić, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać kminku, ugotować. Jednocześnie gotujemy do miękkości fasolkę. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Łączymy kapustę, podsmażoną cebulę i fasolkę. Wszystko razem chwilę dusimy, dodając soli i pieprzu do smaku. Uwaga! Najistotniejsze w tej potrawie jest to, aby fasolka była miękka, ale się nie rozgotowała.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski