Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg białej fasolki
2 duże cebule
kminek
sól i pieprz
olej
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Fasolkę umyć na sicie, wrzucić do rondla, zalać wodą i odstawić na noc. Kapustę pokroić, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać kminku, ugotować. Jednocześnie gotujemy do miękkości fasolkę. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Łączymy kapustę, podsmażoną cebulę i fasolkę. Wszystko razem chwilę dusimy, dodając soli i pieprzu do smaku. Uwaga! Najistotniejsze w tej potrawie jest to, aby fasolka była miękka, ale się nie rozgotowała.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?