Składniki - jajka faszerowane
- 8 jajek
- 2-3 łyżek gęstej śmietany
- pęczek natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta
- masmix lub masło do smażenia
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu energicznym ruchem, ostrym nożem, przecinamy je wzdłuż na pół. Wybraną łyżeczką zawartość drobno szatkujemy. Siekamy pietruszkę, dodajemy wraz ze śmietaną, solą i pieprzem do jajek. Masa powinna mieć gęstą konsystencję, tak, aby nie wypływała ze skorupek. Dlatego śmietana koniecznie musi być gęsta (używam osiemnastoprocentowej szczecinieckiej). Masę wkładamy do skorupek i posypujemy dokładnie bułką tartą. Smażymy na gorącym tłuszczu. Jeśli wybierzemy masło - zyskamy ładniejszy, złoty kolor, ale też łatwiej mogą się przypalić
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?