Składniki
- 8-10 jajek
- 4-6 lasek kiełbasy (śląska, zwyczajna - wedle uznania)
- 200-300 gramów kurek (najlepiej świeżych)
- 250 gramów masła
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Kurki opłukać i oczyścić, te większe pokroić. Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem - smażyć. W międzyczasie pokroić kiełbasę w kosteczki lub cienkie plastry. Gdy kurki będą już prawie gotowe, wrzucić pokrojoną kiełbasę. Smażyć od czasu do czasu mieszając, gdy kiełbasa już się podsmaży, wlać uprzednio przygotowane rozmieszane jajka. Podsmażać aż jajka będą dobre, osolić, opieprzyć do smaku. Podawać z pieczywem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?