PolskaTimes.pl

Najlepszy program TV w sieci

Serwis powstaje we współpracy z The Times

wtorek 07 lutego 2012 r. imieniny obchodzą: Romuald, Ryszard, Teodor

Głos Wielkopolski » Forum » Blogi » Opinie » Dyskusja

Do Pani Moniki Kaczyńskiej (3)

Joanna (83.9.185.xxx) 10.03.10, 16:11

Proszę Panią Redaktor o nierozmywanie tematu. DOSKONALE WIADOMO, CO SIĘ STAŁO PRZY ULICY 23 LUTEGO! Zgadzam się, że rozmaite uwagi osób, niezwiązanych z tepsą, niewiele wnoszą do sprawy i nie mają na ogół większego sensu ( aczkolwiek mogą świadczyć, że nie wszystkich jeszcze ogarnęło zobojętnienie). Proszę jednak spojrzeć na sprawę zupełnie inaczej: W TPSA od wielu lat pracownicy są traktowani źle, wykorzystywani ponad miarę, niezgodnie z Kodeksem pracy i wszelkimi normami społecznymi. Część z nich nauczyła się sprawy przeżywać w milczeniu, aby nie stracić pracy; część niekiedy próbuje się buntować - z różnym skutkiem. Wypadek Bernadetty stał się impulsem, który "otworzył usta" licznym pracownikom firmy. Ludzie zaczęli masowo i publicznie ujawniać swoje prawdziwe krzywdy, strachy, stresy, żale, którym winna jest Telekomunikacja Polska jako pracodawca. O gnębieniu pracowników wiedzą dobrze związki zawodowe, wiedzą też władze różnych szczebli. Przez kraj przetoczyła sie fala strajków, organizowano głodówki i pikiety, demonstrowano przed siedzibą firmy przy ulicy Twardej oraz przed ambasadą francuską w Warszawie. Dlatego proszę nie wierzyć w zdziwienie władz Spółki, w ich dobrą wolę, przejawianą pod postacią powołania komisji. Proszę nie zamykać ust pracownikom, którzy doskonale wiedzą, co mówią. Ja także wiem, co piszę, ponieważ też jestem z tepsy, w której przepracowałam trzydzieści parę lat! Dla nas wszystkich jest oczywiste, że to działania firmy, atmosfera w niej panująca, ciągłe zmiany, reorganizacje, wieczna niepewność i powszechne zastraszanie pracowników są przyczyną tragedii, jaka się wydarzyła w poniedziałek. Natomiast każdy dziennikarz powinien dobrze się zastanowić, zanim napisze felieton z tezą, że winni są wszyscy, zwłaszcza używając wyrażenia "żerowanie na padlinie"! Takiego języka nie wolno używać, pisząc o ludzkiej tragedii!!!

Rozwiń Do Pani Moniki Kaczyńskiej Joanna (83.9.185.xxx) 10.03.10, 16:13

regulamin

Zaloguj się

Zarejestruj się

Przypomnij hasło

co za ludzie...
katowiczanka oglądałam transmisje na żywo z zapalania zniczy...wszystko było ok, póki ktoś nie połóżył tam tej lalki przypominającej niemowlę... czy ludzie są upośledzeni psychicznie? czy to teatr? rekonstrukcja zdarzeń? czy szopka noworoczna?? do cholery!!! widać że to sosnowiecka społecznosć... rozlejcie jeszcze krew na murach psychopaci!!!!!! »

Detektywi
Labow O Rutkowskim słychać ciągle, a o poznańskich detektywach - pierwsze słyszę! »

Bezrobocie
Miklus Propagowane często szkolenie na temat skutecznego poszukiwania pracy jest idiotyzmem, bo zapewnia pracę tylko szkolącym, natomiast nie przyczynia się do wzrostu liczby miejsc pracy. Zmniejszanie bezrobocia jest polną powinnością rządu, który powinien stwarzać warunki, aby ludzie z inicjatywą i pomysłami mogli tworzyć NOWE miejsca pracy. Biegający w gaciach za piłką premier i uczestnictwo notabli w balach charytatywnych to bardzo smutny obraz. »

Niezastąpieni leżą na cmentarzach
Zgul Przyjdą następni. Z czego afera? I tak nie mają źle, zwolnienie z roboty, likwidacja zakładu im nie grozi, pensje wypłacane w terminie, a nie na dwie raty: - pierwsza - jak będę miał, i druga - jak będę chciał. Nie wszyscy w tym kraju mają tak dobrze. »

cwaniactwo
Poz Żerowanie na podatnikach przez budżetówkę to teraz norma czas na zwiększenie podatków celem utrzymania bandy cwaniaków. »

Pan wierzy w amatorstwo?
cywilizacja pieniądza Jeżeli w III lidze płacą takie pieniądze to właśnie dlatego stają się ostoją dla piłkarzy weteranów.A jeden zatłuszczony bisnesmen udowadnia coś drugiemu, na tym samym powiatowym poziomie. Teraz jak pan widzi w komercyjnych telewizjach dzieci amatorzy "grają" swoje role "toczka w toczkę" jak nasladowani przez nich zawodowcy. Amatorstwo teraz to zespoły ludowe i świetlice gminne. »

:(
gnatka szczerze miałam nadzieję,że jednak Madzia jest w jakiejś bezdzietnej rodzinie, cała i zdrowa :( »