Natanki
MIklus (82.143.153.xxx)
04.09.11, 15:30
Natanki
MIklus (82.143.153.xxx)
04.09.11, 15:30
Jak odróżnić świra od nawiedzonego? Może kto wie?
do nauki O. Leonardzie !
04.09.11, 16:33
Biskupi to nie Kościół..teologię pomylił ojciec z dupowłażeniem ! ze zgrozą czytam wypowiedzi jako katolik, jeśli o. operuje prostackimi cytatami iz Biskupi sprawują swoją funkcję w asyście Ducha Swietego to podpowiem "gdziekolwiek dwóch lub trzech zbieże sie w Imie Moje tam Ja jestem pośród Was...# kto to powiedział wie ojciec..tak wygląda upraszczanie i niedouctwo! Biskupi bez wiernych są nikim! tytularnymi samozwańcami, groteskowymi postaciami wołającymi sami do siebie, a utrata kontaktu duchowego z wiernymi wyklucza ich z duszpasterstwa! to lud wynosi do godności "paś owieczki moje.." Rozumując tak teologię separatyzmu duchowieństwa od wiernych biskupi stają się sektą ponad Kościołem. Nadludżmi. Nie o teologi chcę mówić...otóż problem w kościele krajowym mamy ale przyczyny tkwią w minionym okresie...systemowym, partia pozbawiła kadry naukowe w seminariach diecezjalnych i zakonnych, proponując atrakcyjniejsze warunki egzystencjonalne, dotyczyło to również kandydatów do stanu duchownego. Wykładowcami z nielicznymi wyjątkami pozostała miernota intelektualna której nikt nie chciał. Poziom wiedzy teologicznej do dziś utrzymywany jest w granicach zasadniczej szkoły zawodowej, a więc teoretycznie wykwalifikowanego rzemieślnika do wykonywania zawodu. Dramat naszego kościoła tkwi w tym iż rzemieślnicy zostali hierarchami..kto był w wojsku ten wie czym jest kapral..kapralstwo awansowało do rangi oficerskiej bez stopni pośrednich...niestety! tak już jest iż kapral chociaż jest zakałą armi bez niego armia nie może się obejść. Zaklęte koło, bo trudno wymagać od kaprala,zeby zrozumiał potrzebę nauki...Trudno się dziwić sekciarskim zapędom biznesmena Rydzyka czy paranoika Natanka...oni odpowiedzieli na zapotrzebowanie wiernych tym samym obciążają kapralstwo nieuctwem, nieróbstwem, pazernośćią i zanikiem jakiejkolwiek etyki czy moralńości. To WY rozwalacie Kościół, nie Rydzyk czy Natanek.......
Pogubił się o.Leonard
czerwony (z miłości) (31.175.41.xxx)
04.09.11, 19:55
O. Leonard Bielecki - To jest niebywałe, że dla tych ludzi fundamentem nie jest powołanie, czyli Chrystus, tylko wspólne trudne doświadczenia życiowe. Jeśli jest to dzieło Boże, to fundamentem powinna być chęć pójścia za Chrystusem.
...Pojawianie się co jakiś czas ludzi, którzy przypisują sobie szczególne posłannictwo, powołując się przy tym na Chrystusa, nie budzi jednak mojego zdumienia, podobne sytuacje, jak już wspominałem, zdarzały się w historii Kościoła.
No to jak O.Leonardzie powołują się na Chrystusa, czy też nie, bo może dla księdza jestem głupi, ale nie rozumiem.
Pozatym nie wiem skąd wytrzasneliście tego "księdza" Sochackiego i dlaczego stawiacie go w jednej linii z księdzem Natankiem.
Mówi ksiądz, że biskupami kieruje Duch Święty. A i owszem. Zapytam więc Kto kierował Janem Pawłem II, kiedy nakładał ekskomunikę na Lefebrystów, a Kto Benedyktem XVI, kiedy ę ekskomunikę zdejmował.
Tak się składa, że i Piłat miał władzę od Boga o czym powiedział mu Pan Jezus, ale czy to co robił było słuszne. Ja śmiem twierdzić, że nie. A wszystko to po to, aby na jaw wyszły zamysły serc wielu - nasze zamysły.
Dzisiaj stajemy w obliczu wyboru czy chcemy, aby Panem tego świata był Pan Jezus, czy też dalej Szatan. Bo to właśnie o Intronizację chodzi, o czym wyraźnie powiedzieli biskupi w oświadczeniu z 26.08.2011. Oni już powiedzieli , że nie chcą Jezusa na Króla Polski i nie walczą o uznanie go jako Króla przez "rząd" Polski. Więc musimy sami, każdy z osobna dać świadectwo kogo wybieramy: Jezusa czy Barabasza.
Pozdr
Sorry
op (83.6.32.xxx)
02.10.11, 15:12
Sorry
op (83.6.32.xxx)
02.10.11, 15:12
My tu mówimy o przynależności konfesyjnej. Jeżeli ktoś się mieni katolikiem to przyjmuje CAŁĄ nauke Kościoła Rzymskiego, którego widzialną głową jest papież. Podkreślam - nie dotyczy to wspólnot tzw. braci odłączonych. Kościół to nie supermarket ani wiec wyborczy. wszyscyśmy równi przed Bogiem, ale pełnimy różne funkcje w kościele. Bez sensu więc jest twierdzenie, że biskupi są ponad. Chrystus umarł za wszystkich, bez różnicy. Każdy zda rachunek.
Można być "prorokiem" Natankiem czy Sochackim, ale czyim prorokiem, Boga czy...? Głosić swoje ego, czy Chrystusa? Trwać wewnątrz latorośli, co do której Pan dał swoje obietnice, czy być poza nią. Dawać cierpkie jagody własnej pychy, czy owoce przynosić.
Niestety Prawda jest jedna.
nie ma Twojej, czy Mojej prawdy. Ona jest. Po prostu.
"Jak niebiosa górują nad ziemią tak moje drogi nad drogami waszymi"
Nie da się głosić innej Ewangelii, niż chrystusowa.
odpowiedz
xxx. (76.232.17.xxx)
21.11.11, 18:29
odpowiedz
xxx. (76.232.17.xxx)
21.11.11, 18:29
Swir i nawiedzony mysli ze wszscy sa glupi ,tylko oni sa madrzy .Niema ruznicy miedzy nimi .tylko kirownik duchownny i psyhiatra moze pomoc.Tak jak mnie np.
BOŻE CHROŃ ŚWIĘTEGO KAPŁANA-KS. PIOTRA NATANKA !!!
PRAWDA (178.37.47.xxx)
02.02.12, 21:10
BOŻE CHROŃ ŚWIĘTEGO KAPŁANA-KS. PIOTRA NATANKA !!!
PRAWDA (178.37.47.xxx)
02.02.12, 21:10
KS. DR HAB. PIOTR NATANEK POWIEDZIAŁ PRAWDĘ O KS. DZIWISZU, ŻE BIERZE PIENIĄDZE OD WROGÓW KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO- NAGRODY OD MASONÓW, POWIEDZIAŁ ŻE NISZCZĄ SACRUM EUCHARYSTII I NIE MAJĄ WIARY, IGNORUJĄC 100% WSPÓŁCZESNE OBJAWIENIA, WIĘC SIĘ MŚCI NA NIM I STWIERDZA, ŻE WIARA W CHRYSTUSA KRÓLA, KTÓRY PRZYCHODZI ABY OCZYŚCIĆ TEN ŚWIAT PANOWAĆ W SWYM TYSIĄCLETNIM KRÓLESTWIE NAD WSZYSTKIMI NARODAMI TO WEDŁUG POLSKICH BISKUPÓW GRZECH Z KTÓREGO NALEŻY SIĘ SPOWIADAĆ!!! WIĘC PYTAM SIĘ, CZY TRADYCJA KOŚCIOŁA NAKŁADA EKSKOMUNIKĘ Z URZĘDU ZA GŁOSZENIE HEREZJI, KTÓRE OBECNIE GŁOSI POLSKI EPISKOPAT BISKUPÓW? WEDŁUG WIELOWIEKOWEJ TRADYCJI KOŚCIOŁA SAKRAMENTY I DECYZJE UDZIELANE PRZEZ POLSKICH BISKUPÓW, KTÓRZY GŁOSZĄ TE HEREZJE SĄ NIEWAŻNE, WIĘC I SUSPENDOWANIE KS. PIOTRA NATANKA NIE MA MOCY!!! PROPONUJE ZAPOZNAĆ SIĘ Z "GOLGOTĄ BESKIDÓW", KTÓRĄ ZAAKCEPTOWALI POLSCY BISKUPI, POMIMO PROTESTÓW. Z RZEZBAMI, KTÓRE W JAWNY I PERFIDNY SPOSÓB UWŁACZAJĄ JEZUSOWI CHRYSTUSOWI!!! SEKTA SATANISTÓW W KOŚCIELE KATOLICKIM, KTÓRA NISZCZY OD LAT KOŚCIÓŁ OD ŚRODKA TO FAKT I O TYM MÓWI NIEUJAWNIONA 3 TAJEMNICA FATIMSKA!!! PRZYGOTUJCIE SIĘ NA WIELKIE BOŻE OSTRZEŻENIE BO DZIWISZ I INNI HERETYCY WAM O TYM NIE POWIEDZĄ, BO NIE WIERZĄ!!! KS. PIOTR NATANEK NADAL MODLI SIĘ ZA KS DZIWISZA, A CZY ON MODLI SIĘ NA KS. NATANKA? PO OWOCACH ICH POZNACIE!!! I CO ZA DZIECINNE ARGUMENTY UŻYWA POLSKI EPISKOPAT, ŻE MA TELEFON DO BOGA-TO METAFORA, JĘZYK POETYCKI, ALBO ŻE JEZUS CHRYSTUS BĘDZIE SIEDZIAŁ W SEJMIE NA TRONIE Z BERŁEM JAKO KRÓL POLSKI. JAKOŚ MATKA BOŻA JAKO KRÓLOWA POLSKI, NAWET JEŻELI NIE JEST Z TEGO ŚWIATA, A JEST KRÓLOWĄ NIEBA I ZIEMI, NIE SIEDZI NA ŻADNYM TRONIE W CZĘSTOCHOWIE NA JASNEJ GÓRZE!!! PRZEZ TAKICH JAK KS. DZIWISZ I BONIECKI ODCHODZĄ LUDZIE OD PRAWDY I OD KOŚCIOŁA,A DZIĘKI TAKIM JAK KS. NATANEK POWRACAJĄ DO NIEGO! NIECH TEŻ KS. DZIWISZ ZERKNIE DO SŁOWNIKA I ODSZUKA TERMIN "SEKTA". KS. NATANEK UZNAJE WSZYSTKIE DOGMATY KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO, NAWET TE KTÓRE POMIJAJĄ W SWOJEJ PYSZE POLSCY BISKUPI!!!
O intronizacji Chrystusa na Króla Polski i błędach KEP(POLSKICH BISKUPÓW) - Ks. Czesław S. Bartnik
http://gloria.tv/?media=245078
Posłuchaj ks.Biskupa z Hiszpani na temat oświadczenia Episkopatu Polski i działalności ks.Piotra Natanka.
http://www.youtube.com/watch?v=ZNWLMc6q9vM
PS. SAM BÓG NAKAZAŁ NAM PROSTOTĘ I UCZCIWOŚĆ I ABYŚMY MÓWILI TAK TAK ALBO NIE NIE !!!
" Tak, tak, lub nie, nie, a wszystko, co ponadto, jest zbędne".