Składniki:
- 400 g mielonej wołowiny
- 1 cebula
- 200 g pieczarek
- 4 papryk dużych czerwonych
- sól, pieprz
- papryka ostra i słodka
- oregano, tymianek
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- opcjonalnie żółty ser
Sposób przygotowania:
Papryki myjemy i rozdzielamy na dwie połówki i wydrążamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 10-15 minut przy 180 stopniach. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso i posiekaną w kostkę cebulę. Podsmażamy kilka minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku. Pieczarki kroimy w kawałki i wrzucamy do mięsa. Smażymy jeszcze 5 minut, na koniec dodajemy przecier i dokładnie mieszamy.
Papryki wyjmujemy, wrzucamy łyżką farsz, żeby wypełnić całą paprykę. Na wierzch możemy położyć ser starty. Zapiekamy jeszcze kilka minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?