Grzegorz Ganowicz, przewodniczący rady miasta, który w czwartek został zatrudniony do wyrabiania chleba z mąki razowej, masła i maślanki, w domu jest odpowiedzialny za sałatkę warzywną.
- Eksperymentuje przy robieniu sosu. Jest z domieszką jogurtu, jabłek i tabasco - mówi Grzegorz Ganowicz. - Poza tym u nas w domu zawsze jest też drożdżowa, mało słodka baba, którą jem z plastrem wiejskiej szynki i sosem chrzanowym.
W domu Lidii Dudziak wielkanocną specjalność przygotowuje mąż. - Tradycją są zrazy z wołowiny, które przygotowuje mój mąż. To jest jego specjalność i nikogo podczas gotowania do nich nie dopuszcza - opowiada Lidia Dudziak, radna miejska PiS.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?