Składniki na chrzan domowy:
- 50 dag korzenia chrzanu
- 1/4 szklanki mocnego octu winnego
- 1/2 szklanki źródlanej wody
- 1-2 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Chrzan na godzinę zamoczyć w wodzie. Dokładnie umyć, obrać. Zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Chrzan pokroić i najlepiej wrzucić do blendera. Ścieranie na tarce może nas przyprawić o niepohamowane potoki łez. Wymieszać z gorącą zalewą. Przełożyć do wyparzonych, ogrzanych małych słoiczków. Zamknąć i obrócić do góry dnem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?