Składniki:
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 50 g arbuza
- 2 pomarańcze
- mięta do smaku
- czerwony pieprz - cały do smaku
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Arbuz pokroić w drobną kostkę bez pestek.
Z jednej pomarańczy wycisnąć sok. Z drugiej pomarańczy wykroić filety i drobno pokroić.
Świeżą miętę drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem naturalnym. Podawać w kieliszku do martini dekorując ziarnami czerwonego pieprzu i świeżą miętą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?