Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Chłodnik z arbuza i pomarańczy

ELKA
Chłodnik z arbuza i pomarańczy
Chłodnik z arbuza i pomarańczy Bartłomiej Wutke
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania.

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 50 g arbuza
  • 2 pomarańcze
  • mięta do smaku
  • czerwony pieprz - cały do smaku

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Arbuz pokroić w drobną kostkę bez pestek.
Z jednej pomarańczy wycisnąć sok. Z drugiej pomarańczy wykroić filety i drobno pokroić.
Świeżą miętę drobno posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem naturalnym. Podawać w kieliszku do martini dekorując ziarnami czerwonego pieprzu i świeżą miętą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski