Składniki:
kalarepa
mały jogurt
ogórek zielony
2 gotowane jajka
sok z cytryny
1/2 pęczka koperku
pęczek botwinki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Botwinkę umyć, pokroić i gotować w małej ilości wody z dodatkiem soku cytrynowego przez 10 minut. Zostawić do wystygnięcia.
Koperek posiekać. Z kalarepy odciąć górną część, środek wydrążyć i drobno pokroić. Botwinkę wymieszać z jogurtem, posiekaną kalarepą i świeżym koperkiem.
Ogórek obrać, wyjąć pestki i pokroić w kosteczkę. Dodać posiekane jajka na twardo.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Podawać w miseczkach z wydrążonej kalarepy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?