Składniki:
0,5 kg dyni,
1,5 szklanki mleka,
5 dag drożdży,
1 płaska łyżka soli,
4 szklanki mąki,
2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Dynię pokroić w kostkę i rozgotować z mlekiem. Lekko ostudzić, następnie dodać sól, cukier i drożdże oraz stopniowo mąkę do odpowiedniej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia. Uformować chleb.
Piec ok. 1 godz. w temperaturze 180 stopni C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?