MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Botwinka z tabasco

KS
Botwinka z tabasco
Botwinka z tabasco TABASCO® Brand Pepper Sauce
Lubisz ostre przyprawy? Wybróbuj przepis na botwinkę z tabasco. Jest łatwa w przygotowaniu i piekielnie otra. Pyszna! Sprawdź.

Składniki:

  • 2 pęczki botwiny
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 400 g kwaśnej śmietany 18%
  • koper
  • masło
  • jaja przepiórcze
  • sos sojowy
  • sos tabasco
  • pieprz

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pietruszki, selera, pora i marchewki pokrój w brunoise (drobna kostka), podobnie postępuj z łodygami botwinki, natomiast liście pokrój w cienkie paski.

Przesmaż warzywa na maśle, na początku włoszczyznę, dopiero potem dodaj botwinę. Zalej bulionem tak, aby wszystko, co w rondelku, było przykryte płynem. Gotuj do miękkości, po czym dopraw kwaśną śmietaną, sosem sojowym i sosem tabasco. Posyp świeżo siekanym koprem.

Serwuj z jajem przepiórczym ugotowanym na twardo.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski