Składniki:
- 1 kg białej kiełbasy,
- 1 butelka czerwonego wytrawnego wina,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 szklanka czarnych oliwek,
- 1 łyżka drobno pokrojonego rozmarynu,
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Białe kiełbaski dokładnie rumienimy na rozgrzanej oliwie. Po czym zalewamy czerwonym winem i dodajemy rozmaryn i miód. Całość podgrzewamy na małym ogniu bez przykrywki, aż wino wyparuje, a sos stanie się zawiesisty, a kiełbaski nabiorą brązowego koloru. Do kiełbasek dodajemy oliwki. Wszystko razem dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy udekorowane gałązką rozmarynu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?