Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Befsztyk tatarski

Elżbieta Podolska
Befsztyk "tatarski"
Befsztyk "tatarski"
Sławomir Nowak, szef kuchni w Gościńcu Sucholeskim poleca.

Składniki:

  • chude mięso wołowe (najlepiej polędwica)
  • sól,
  • pieprz
  • cebula
  • ogórki kiszone (lub konserwowe)
  • musztarda
  • żółtko
  • sardynka

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Polędwicę drobno siekamy lub mielimy.
Obok podajemy drobno skrojoną cebulkę, kwaszonego ogórka, i w zależności od upodobań np. kapary, sardynki, a także przyprawy - zwykle sól, świeżo zmielony pieprz. Do tego podajemy żółtko.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski