Składniki:
- chude mięso wołowe (najlepiej polędwica)
- sól,
- pieprz
- cebula
- ogórki kiszone (lub konserwowe)
- musztarda
- żółtko
- sardynka
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Polędwicę drobno siekamy lub mielimy.
Obok podajemy drobno skrojoną cebulkę, kwaszonego ogórka, i w zależności od upodobań np. kapary, sardynki, a także przyprawy - zwykle sól, świeżo zmielony pieprz. Do tego podajemy żółtko.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?