Składniki:
- 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1/2 szklanki mąki pszennej,
- kostka masła,
- 4 jajka,
- 3/4 szklanki cukru,
- sok i skórka z połowy cytryny,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania:
Przesiać mąkę, wbić jajka, wsypać cukier i proszek do pieczenia. Wlać sok z cytryny i dodać skórkę. Utrzeć mikserem, a następnie cienkim strumieniem wlać roztopione i ostudzone masło.
Ciasto wylać do formy babkowej (natłuszczonej i wysypanej mąką). Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza. od 30 do 40 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?