Aby wygrać zaproszenie na warsztaty odpowiedz na nasze pytanie konkursowe: Co dla Ciebie oznacza filozofia slow food?
Polub "KULINARIUM" na facebooku oraz do piątku godziny 12 przyślij odpowiedź na powyższe pytanie na adres: [email protected] w tytule wpisując imię i nazwisko oraz hasło SLOWFOOD.
Nagrodzimy najciekawszą i najbardziej oryginalną odpowiedź. Zwycięzcę poinformujemy o wygranej mailowo.
TU ZOBACZ: KULINARIUM NA FACEBOOKU
Dominik Narloch, szef kuchni Hugo Restaurant obiecuje, że podczas prowadzonych przez niego spotkań uczestnicy nauczą się łączyć tradycyjne, jakościowe składniki z najnowszymi technikami kulinarnymi. Zapewnia, że jako efekt powstaną dania, które można nazwać reinterpretacją klasyki. – Wszystko to w rytmie slow food – podejście to pozwoli osiągnąć maksimum smaku każdego ze składników – podsumowuje Dominik Narloch.
SZCZEGÓŁY ZOBACZYSZ TUTAJ
Motywem przewodnim każdego spotkania będą sezonowe, organiczne i regionalne składniki i produkty. Najbliższym warsztatom smaku dodadzą dary lasu – w szczególności kurki i jagody.
W menu znajdą się:
- przystawka – aksamitny krem z kurek
- danie główne – tęczowy pstrąg gotowany w niskiej temperaturze z pieczoną kapustą, żelem z jagód i karmelizowanymi kurkami
- deser – sorbet z antonówki z orzechami włoskimi i kurkami
Gwóźdź Programu: Poznasz prawdziwe znaczenie hasła Respect For Food!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?