Składniki:
- 100g masła
- 150g gorzkiej czekolady
- obrane orzechy laskowe
- rodzynki
- płatki migdałów
- wiórki kokosowe
- kakao
Sposób przyrządzenia:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy mieszamy z miękkim masłem do uzyskania jednolitej masy. Masę wstawiamy do lodówki na godzinę żeby zgęstniała. Następnie formujemy z masy małe kulki wciskamy do środka orzechy lub (i) rodzynki obtaczamy nasze trufle wedle uznania: w kakao, wiórkach kokosowych, płatkach migdałów, kolorowych posypkach
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?