Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czekoladowe trufle

Agnieszka Ciborek
Agnieszka Ciborek
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z czekoladą. Jego autorem jest Agnieszka Ciborek.

Składniki:

  • 100g masła
  • 150g gorzkiej czekolady
  • obrane orzechy laskowe
  • rodzynki
  • płatki migdałów
  • wiórki kokosowe
  • kakao

Sposób przyrządzenia:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy mieszamy z miękkim masłem do uzyskania jednolitej masy. Masę wstawiamy do lodówki na godzinę żeby zgęstniała. Następnie formujemy z masy małe kulki wciskamy do środka orzechy lub (i) rodzynki obtaczamy nasze trufle wedle uznania: w kakao, wiórkach kokosowych, płatkach migdałów, kolorowych posypkach

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski