Składniki:
- 5 pojedynczych piersi z kurczaka
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki majeranku suszonego
- 1 łyżeczka cząbru suszonego
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla
- 1 łyżeczka przyprawy kebab
- 10 plastrów boczku (ja miałam surowy)
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Każdą pierś przekroić na pół. W miseczce wymieszać sok z cytryny z olejem i kolejno dodawać przyprawy i dokładnie wymieszać marynatę. Zalać marynatą mięso, wymieszać. Każdy kawałek owinąć w plaster boczku i odłożyć do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć kawałki mięsa. Włożyć blachę do piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 200 stopni. Po 15 minutach zmniejszyć do 180 stopni i piec mięso jeszcze około 7-10 minut. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?