Składniki:
- 350 g kapusty pekińskiej
- 5 rzodkiewek
- 3 pomidory rzymskie
- 1 ogórek zielony
- 1/2 białej cebuli
- 1/4 czerwonej papryki
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 250 g piersi z kurczaka
- 5 kulek mozzarelli mini
- sól, pieprz, papryka, lubczyk, majeranek
- majonez
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i przekroić pierś na cienkie płaty. Wymieszać w miseczce wszystkie przyprawy, natrzeć nimi mięso i odłożyć na 10 minut. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięso. Gotowe przełożyć na ręcznik papierowy aby przestygło.
Kapustę umyć, dobrze osuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć do miski. Pomidory sparzyć,zdjąć skórkę i wykroić gniazda z nasionami. Pokroić w paski. Ogórka obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w małą kostkę. Fasolę odsączyć z zalewy i osuszyć. Dodać do miski.
Sprawione rzodkiewki pokroić w średnią kostkę. Zimne mięso pokroić w dużą kostkę,dodać do miski. Ser osączyć z zalewy,porwać w palcach na małe kawałki i dodać do miski. Ostrożnie doprawić do smaku, dodać majonez i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?