18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z pekińskiej z grillowanym kurczakiem

Monika Trząska
Sałatka z pekińskiej z grillowanym kurczakiem
Sałatka z pekińskiej z grillowanym kurczakiem Monika Trząska
Prezentujemy przepis na danie z kurczaka. Jego autorem jest Monika Trząska.

Składniki:

  • 350 g kapusty pekińskiej
  • 5 rzodkiewek
  • 3 pomidory rzymskie
  • 1 ogórek zielony
  • 1/2 białej cebuli
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 5 kulek mozzarelli mini
  • sól, pieprz, papryka, lubczyk, majeranek
  • majonez

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i przekroić pierś na cienkie płaty. Wymieszać w miseczce wszystkie przyprawy, natrzeć nimi mięso i odłożyć na 10 minut. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięso. Gotowe przełożyć na ręcznik papierowy aby przestygło.

Kapustę umyć, dobrze osuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć do miski. Pomidory sparzyć,zdjąć skórkę i wykroić gniazda z nasionami. Pokroić w paski. Ogórka obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w małą kostkę. Fasolę odsączyć z zalewy i osuszyć. Dodać do miski.

Sprawione rzodkiewki pokroić w średnią kostkę. Zimne mięso pokroić w dużą kostkę,dodać do miski. Ser osączyć z zalewy,porwać w palcach na małe kawałki i dodać do miski. Ostrożnie doprawić do smaku, dodać majonez i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski