Składniki:
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie ziół dalmatyńskich
- sól
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 0,5 l bulionu warzywnego
- 50 g pokruszonego makaronu spaghetti
- 2 obrane pomidory pokrojone w krążki
- 1-2 łyżki startego sera parmezan
Wykonanie:
Obrać marchwie, pietruszkę i cebulę, a następnie pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać zioła dalmatyńskie, przecier pomidorowy i wlać bulion. Dosolić i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut. Dodać makaron spaghetti i gotować aż makaron stanie się miękki. Na koniec doprawić do smaku, dodać pomidory i posypać świeżo startym parmezanem. Podawać z chrupiącą bagietką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?