18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pachnąca latem zupa z ogródka

Katarzyna Sklepik
Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa Kotányi Polonia
Lato rozpieszcza nas bogactwem słońca i witamin. Wystarczy kupić świeże warzywa i ugotować z nich pyszną zupę. Prezentujemy nietuzinkową wersję popularnej zupy jarzynowej. Dodajmy do garnka kilka ciekawych przypraw i … "lato w gębie"!

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie ziół dalmatyńskich
  • sól
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 50 g pokruszonego makaronu spaghetti
  • 2 obrane pomidory pokrojone w krążki
  • 1-2 łyżki startego sera parmezan

Wykonanie:
Obrać marchwie, pietruszkę i cebulę, a następnie pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać zioła dalmatyńskie, przecier pomidorowy i wlać bulion. Dosolić i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut. Dodać makaron spaghetti i gotować aż makaron stanie się miękki. Na koniec doprawić do smaku, dodać pomidory i posypać świeżo startym parmezanem. Podawać z chrupiącą bagietką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski