Krokiety ziemniaczane w panierce
Składniki:
- 0,5kg ziemniaków
- 50g mąki
- bułka tarta
- jajko
- sól, pieprz
- olej
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki gotujemy i przepuszczamy przez praskę na puree. Dodajemy mąkę i rolujemy na kształt krokietów. Jajko mieszamy z solą i pieprzem; maczamy w nim krokiety i panierujemy w bułce tartej, smażymy z każdej strony na gorącym oleju.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?